Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Здравствено санитарна инспекција извршила преглед и повукла из промета дјечију храну АПТАМИЛ 1, која се налази на црногорском тржишту

Објављено: 29.01.2009. 21:09 Аутор: Насловна страна
Дјечија храна АПТАМИЛ 1 за бебе од 0-6 мјесеци увезена је 12. 12. 2008. године, у укупној количини од 2880 комада (серија: Л28404 произведена 10. 04. 2008. године, са роком употребе до 10. 04. 2010. године), произвођач "МИЛУПА" Њемачка.
Приликом увоза извршен је здравствени преглед предметне дјечије хране сензорски преглед, преглед пратеће документације и узети су узорци за лабораторијска испитивања. Резултати обављених лабораторијских анализа су показали да су испитивани узорци здравствено исправни и безбједни за људску употребу у складу са важећим прописима.
Након обавјештења Министарству здравља, рада и социјалног старања, упућеног од стране увозника наведене хране, да су у неким паковањима нађене ситне свијетло и тамно браон честице праха, Санитарна инспекција је у складу са надлежностима по Закону о безбједности хране ("Сл. лист ЦГ", бр. 14/07) забранила промет затечене количине дјечије хране АПТАМИЛ 1 и наложила увознику и дистрибутеру повлачење исте из промета.
Поново су узети узорци за лабораторијска испитивања и предати у овлашћену лабораторију.
Након добијених резултата анализа, јавност ће бити благовремено обавијештена.
Напомињемо да до сада здравствено санитарна инспекција није имала пријава о неисправности наведене дјечије хране.


ПР СЛУЖБА
Министарство здравља, рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?