Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почела са радом Комисија за лијекове

Објављено: 30.01.2009. 23:29 Аутор: Насловна страна
У оквиру Агенције за лијекове и медицинска средства, формирана је и почела са радом Комисија за лијекове, као независни савјетодавни орган, састављен од бројних експерата из те области, који ће стручним ауторитетом процијењивати квалитет, безбиједност и ефикасност лијекова и давати препоруке Агенцији да ауторизују лијекове који ће добити дозволу за стављање у промет. Предсједник Комисије је декан Медицинског факултета из Подгорице проф.др Богдан Ашанин, а чланови су научни радници из Агенције за лекове Србије, Медицинског и Фарамцеутског факултета из Београда и Новог Сада, као и из Клиничког центра Црне Горе.

Министар здравља, рада и социјалног старања доц. др Миодраг Радуновић је нагласио да, иако је најмлађа институција у здравственом систему Црне Горе, Агенција за лијекове и медицинска средства, својим интензивним и квалитетним радом показује спремност да буде равноправни члан у спровођењу европских стандарда у области фармацеутске здравствене заштите. С обзиром на комплексност и значај задатка који су у надлежности Агенције, како је истакао министар Радуновић, она ужива максималну подршку Министарства и Владе Црне Горе, који су препознали суштинску важност њеног постојања, у циљу обезбједјења квалитетних, безбиједних и ефикасних лијекова.

Директор Агенције за лијекове и медицинска средства др Милорад Дрљевић је истакао да је Агенција послије темељних припрема, формирањем Комисије за лијекове, заокружила веома комплексан и значајан сегмент из своје надлежности. Он је оцијенио да је Агенција спремна да бескомпромисно уводи високе стандарде у области лијекова и медицинских средстава, користи помоћ и праксу инситуција које већ имају искуства у тој области, и захвалио на подршци и помоћи Министарству здравља, рада и социјалног старања, као и институцијама из окружења.

Директор Агенције за лекове и медицинска средства Србије Томислав Соларевић, такође члан Комисије, захвалио се у своје и име својих сарадника на указаном повјерењу и нагласио да ће и у будућности Агенција за лекове Србије бити отворена према Црној Гори са свим својим ресурсима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?