Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Лукшић - Мајер

Објављено: 14.04.2008. 19:30 Аутор: Насловна страна
Министар финансија Црне Горе др Игор Лукшић примио је данас у Подгорици амбасадора Швајцарске Вилхелма Мајера.

На састанку су размијењена мишљења о општој политичкој и економској ситуацији у држави, регионалним односима и функционисању трговинских веза, као и глобалном кретању инфлације у посљедњем периоду.

Амбасадор Мајер је оцијенио да је свеукупна ситуација у Црној Гори веома стабилна, што су потврдили и недавни избор Предсједника Црне Горе и функционисање и испуњење активности из Програма рада Владе. Он је изразио интересовање за главне трендове у економији током првог квартала и стране инвестиције у различитим областима.

Министар Лукшић је истакао да је црногорска економија стабилна и да готово сви сегменти дају позитивне ефекте. Он је истакао да испуњење обавеза из Споразума о асоцијацији и придруживању иде по плану и оцијенио да усљед многобројних јавних и приватних инвестиција у првом кварталу 2008 године, очекује још стабилније прилике и снажнији раст економије. Министар Лукшић је обавијестио амбасадора Мајера о коначним подацима МОНСТАТ-а о реалном расту бруто домаћег производа за 2006 годину од 8,6%, нагласивши да су процјене Министарства финансија да ће у 2007. години тај раст износити око 10,3% , уз увјерење да ће на основу фискалних показатеља први квартал показати још повољније резулате.

Министар Лукшић и амбасадор Мајер су изразили задовољство финализацијом припрема за предстојеће потписивање Споразума о регулисању дуга између Црне Горе и Швајцарске у оквиру Париског клуба повјерилаца.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?