Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност

Објављено: 21.04.2008. 22:47 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра финансија, Никола Вукићевић са сарадницима, учествовао је данас у Бриселу на експертском састанку посвећеном расправи о прелиминарној оцјени Економског и фискалног програма који је Црна Гора упутила Европској комисији новембра 2007. године. Поред црногорских, састанку су присуствовали и представници Албаније, Босне и Херцеговине и Србије.

Економски и фискални програм 2007 2010 је документ који је Црна Гора сачинила други пут, обзиром да је од 2006. године, ЕФП успостављен као нови "инструмент" у циљу унапријеђивања преговора између Европске комсије и потенцијалних земаља чланица.

На данашњем састанку, представници Европске комисије су изнијели прелиминарне оцјене достављених Економских и фискалних програма, након чега су преставници земаља дали коментаре у вези са изнијетим оцјенама. За црногорски ЕФП је констатован значајан напредак у односу на прошлогодишњи, по форми и садржини, у смилу датих пројекција, као и датих алтернативних сценарија. Помоћник министра финансија Никола Вукићевић је представио актуелне резултате у области економске и фискалне политике, као и планове за средњорочни период.

Састанак је био прилика и за размјену искустава са осталим земљама, како по питању проблема са којима су се суочавале током израде ЕФП-а, тако и у области креирања економских и фискалних политика.

Након овог састанка представници Генералног директората за економска и финансијска питања Европске комисије ће сачинити финалну оцјену 2007 ЕФП-а која ће бити упућена владама земаља које су учествовале у изради.

Министарство финансија ће са осталим институцијама релевантним за ову област, од јуна ове године почети активности на изради Економског и фискалног програма за 2008. годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?