Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење за јавност Министарства финансија

Објављено: 01.07.2008. 22:58 Аутор: Насловна страна
Данас је у НП Скадарско језеро потписан Уговор о донацији Међународне банке за обнову и развој, као афилијације Свјетске банке, за Пројекат Интегралног управљања Еко-Системом Скадарског језера. Уговор вриједан 4.55 милиона УС$, потписали су министар финансија Црне Горе Игор Лукшић, стални представник Свјетске банке у Црној Гори Јан Петер Олтерс, шеф Свјетске банке у Албанији Цамилле Наумах и помоћник министра финансија Албаније Схерефедин Схеух. За тај Пројекат, Свјетска банка обезбјеђује средства из Глобалног фонда за заштиту животне средине, из којих се Црној Гори додјељује 2.56 милиона УС$, а Албанији 1.99 милиона УС$.

Циљ Пројекта је да помогне у успостављању и јачању институционалних механизама прекограничне сарадње кроз заједничке напоре за побољшање одрживог управљања Скадарским језером.

Пројекат ће се састојати од три компоненте: 1. Јачање капацитета за боље познавање и заједничко управљање Скадарским језером; 2. Унапрјеђење одрживог коришћења Скадарског језера; 3. Катализаторска улога у подстицају улагања за смањење загађења.

Истовремено, Влада ће партиципирати у реализацији овог важног пројекта и кроз сопствена буџетска средства. У том смислу, дефинисане су инвестиције у износу од 8.37 милиона УС$ у наредне четири године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?