Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар финансија, др Игор Лукшић, примио новоименованог сталног представника УНДП-а и координатора система УН у Црној Гори, Александра Аванесова

Објављено: 31.07.2008. 22:42 Аутор: Насловна страна
Министар финансија др Игор Лукшић, примио је данас новоименованог сталног представника УНДП-а и координатора система УН у Црној Гори, господина Александра Аванесова.

Министар Лукшић је изразио задовољство досадашњом сарадњом Министарства финансија и УНДП-а и истакао значај помоћи и подршке коју УНДП пружа Црној Гори у претприступном периоду и реализацији обавеза из Споразума о стабилизацији и придруживању. Он је позитивно оцијенио и конкретне резултате остварене на припреми Економског и фискалног програма и имплементацији Пројекта изградње капацитета (Цапацитy Девелопмент Программе), који УНДП имплементира у сарадњи са Владом Црне Горе, а уз подршку Владе Холандије.

Господин Аванесов је изразио захвалност Влади Црне Горе, која је у претходном периоду показала велику спремност да и финансијски подржи имплементацију пројеката које реализује УНДП у Црној Гори. Такође, информисао је министра о спремности и заинтересованости УНДП-а да пружи експертску подршку у области унапређења локалне самоуправе, нарочито у дијелу законске регулативе, унапређења финансијских механизама, размјене кноw хоw-а и искустава и успостављања регионализације, у циљу усаглашавања законског и институционалног оквира локалних самоуправа са ЕУ стандардима.

Министар финансија је изразио важност наставка сарадње на плану имплементације постојећих програма, нарочито у сфери унапређења пореске и царинске администрације, рачуноводствених процедура, израде нове законске регулативе коју треба ускладити са ЕУ стандардима, као и модела буџетирања. Он је упознао господина Аванесова и са недавно усвојеним Законом о политичким партијама и предложио успостављање сарадње у спровођењу тог закона.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?