Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање Уговора о кредиту и гаранцији са Европском инвестиционом банком

Објављено: 29.09.2008. 19:28 Аутор: Насловна страна
Поводом закључивања уговора са Европском инвестиционом банком за пројекте Хитна реконструкција жељезничке инфраструктуре - у износу од 7.000.000 еура, Реконструкција енергетског сектора у Црној Гори - у износу од 2.976.910 еура, "Водоснабдијевање и третман отпадних вода у Црној Гори", чија ће средства у износу од 5.000.000 еура бити намијењена реализацији пројекта у Општини Никшиц, Путеви и мостови" - у износу од 4.000.000 милиона еура, потписивање ће се обавити у уторак, 30. септембра 2008. године у 12х, у Вили Горица.

Пројекти имају за циљ унапређење квалитета путне и жељезничке инфраструктуре, јачање енергетског система, рјешавање проблема водоснасбдијевања и отпадних вода, као и других питања регионалног развоја.

Осим пројекта реконструкције жељезничке инфраструктуре, сви кредитни аранжмани су закључени за вријеме државне заједнице Србија и Црна Гора, па је у циљу наставка ових кредитних аранжмана, 22. маја 2007. године потписан Оквирни Споразумом измедју Владе Црне Горе и Европске Инвестиционе банке, којим се уређују активности ЕИБ-а у Црној Гори.

Уговоре о кредиту и гаранцији, у име Владе Црне Горе, ће потписати, министар финансија, др Игор Лукшић, г-дин Тонци Оттиери помоћник директора и г-дин Доминиqуе Цоурбин, шеф јединице за зајмове за југоисточну Европу у Европској Инвестиционој банци, г-дин Блажо Шабан, извршни директор, у име Жељезнице Црне Горе, и г-дин Ранко Војиновић извршни директор Електропривреде.

Након потписивања, министар финансија и представници Европске инвестиционе банке даће изјаве.

За праћење овог догађаја, можете се акредитовати у Владином бироу за односе с јавношћу, на тел. 242-566.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?