Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бар: Излагање министра финасија Игора Лукшића на конференцији за новинаре поводом Дана царинске службе

Објављено: 17.10.2008. 20:05 Аутор: Насловна страна
Даме и господо,

Посебна ми је част и задовољство што данас могу да вас поздравим на овој свечаности поводом пуштања у рад специјализованог царинског скенера.

На самом почетку желим да свим припадницима царинске службе честитам сјутрашњи празник дан службе и да им се захвалим за предано ангажовање у предходном периоду о чему најбоље говоре постигнути резултати и уваженост коју наша служба има код међународних партнера.

Техничко опремање царинског система у Црној Гори је посао који обављамо у континуитету јер смо свјесни чињенице да само добро опремљен систем може да одговори обавезама и очекивањима које сви имамо од Управе Царина.

Кад то кажем у првом реду мислим на ефикасно спровођење Споразума о слободној трговини чији је Црна Гора потписник, а што је наша обавеза и важан корак у процесима европских и евроатланских интеграција. Поред ефикаснијег процеса који је директна последица техничког јачања, набавка и употреба оваквих скенера значајно доприноси заштити царинског подручја што је такође наш интерес.

Други важан аспект због којег смо се одлучили за ову, не малу, инвестицију је борба против организованог криминала .Као што сте упознати Влада Црне Горе ради на спровођењу Акционог плана за спровођење програма борбе против корупције и организованог криминала, а данашњи догађај је управо у складу са њим. Ово је јасна порука свима да у пословима који су засновани на кријумчарењу дроге и других опасних материја, заобиђу Црну Гору.

На крају, али не и мање важно, желим да истакнем очекивање да ће техничко јачање, уз брз и ефикасан сервис довести и до повећања промета јер се наша конкуретска способност доводи на ниво оних дестинација у окружењу које су већ ставиле у употребу овакве уређаје.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?