Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар финансија др Игор Лукшић састао се са директором Директората ЕУРОСТАТ-а Питером Еверерсом

Објављено: 05.12.2008. 20:00 Аутор: Насловна страна
Министар финансија др Игор Лукшић, састао се данас са директором Директората ЕУРОСТАТ-а Питером Еверерсом. На састанку који је организован поводом завршетка пројекта Партнерство у статистици, разговарано је о тренутном стању статистичког система у Црној Гори и мјерама које Министарство финансија и МОНСТАТ треба да предузму на плану његовог унапређења.

Господин Еверерс је истакао да у Црној Гори постоји потенцијал за добар статистчки систем, али да у наредном периоду треба повећати транспарентност и побољшати координацију субјеката који су укључени у статистички систем Црне Горе и у већој мјери примјењиватии инструменате статистике које препоручује ЕУРОСТАТ.

На састанку, којем су присуствовали и представници МОНСТАТ-а и Европске Комисије, закључено је да су, по завршетку пројекта и анализе претходног периода, идентификоване активности које би у наредном периоду требало имплементирати у циљу примјене препорука ЕУРОСТАТ-а.

Министар Лукшић је предложио у да у најкраћем року Влада Црне Горе, заједно са МОНСТАТ-ом и Делегацијом Европске комисије у Црној Гори, припреми Акциони план и финализује Стратегију развоја статистичког система у Црној Гори, у циљу усклађивања са статистичким системом земаља Европске уније.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?