Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија Игор Лукшић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Републике Португал Луиса Пекита де Алмеиду Сампаја

Објављено: 13.03.2009. 23:00 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, састао се са новоименованим изванредним и опуномоћеним амбасадором Републике Португал, Луис Пеqуито де Алмеида Сампаиом.

У разговорима је било ријечи о односима између двије земље и будућим моделима сарадње на економском и финансијском плану. Амбасадор Португала је изразио жељу да у наредном периоду, осим добрих политичких односа, сарадња између двије земље буде интензивирана и у области банкарског сектора, подстицања предузетништва, обновљивих извора енергије, развоја нових технологија и др.

Потпредсједник Лукшић и амбасадор де Алмеида Сампиа разговарали су и о мјерама које двије земље предузимају на плану сузбијања негативних ефеката свјетске финансијске кризе, уз констатацију да се ради о сличном пакету мјера. Потпредсједник Лукшић је изразио наду у имплементацију инструмената за које се опредијелила Влада Црне Горе и информисао амбасадора да ће се први ефекти пакета осјетити у другом кварталу 2009. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?