Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија Игор Лукшић примио новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Швајцарске Конфедерације Ервина Хофера

Објављено: 13.03.2009. 23:05 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија др Игор Лукшић, примио је новоименованог изванредног и опуномоћеног амбасадора Швајцарске Конфедерације, Ервина Хофера.

Потпредсједник Лукшић и амбасадор Хофер разговарали су о актуелним економским темама и глобалној финансијској кризи, као и утицају те кризе на економију Црне Горе.

Потпредсједник Лукшић је упознао амбасадора са сетом економских, фискалних и монетарних мјера које Влада Црне Горе примјењује, у циљу ублажавања посљедица економске кризе по привреду и грађане. Он је, такође, упознао госта са економским прогресом који је Црна Гора остварила посљедних година високом стопом економског раста, приливом страних директних инвестиција и смањењењем незапослености, што је у условима економске кризе створило маневарски простор за брзу и адекватну реакцију и ублажавање посљедица.

Такође, на састанку је разговарано о могућностима за унапређење економске сарадње између двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?