Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање Министарства финансија

Објављено: 11.05.2009. 22:20 Аутор: Насловна страна
Поводом саопштења менаџмента Комбината алуминијума Подгорица, а везано за изјаву потпредсједника Владе и министра финансија др Игора Лукшића, Министарство финансија саопштава сљедеће:

Црногорска јавност је посљедњих мјесеци била у прилици да прати сва дешавања у Комбинату алуминијума и активности које су Министарство финансија и Влада Црне Горе предузели у циљу превазилажења социјалних и економских проблема у Вашој компанији. Остављамо јавности да о томе да коначну ријеч, као и да оцијени ко је у тој ситуацији штитио своје, а ко интересе запослених у Вашој компанији и грађана Црне Горе.

О томе како треба креирати инвестициони амбијент у Црној Гори, отворени смо да разговарамо, посебно из разлога што инвестициони амбијент који смо креирали посљедњих година анимирао је велики број међународно признатих инвеститора и Црну Гору позиционирао као земљу са највећим економским растом и приливом страних директиних инвестиција у Европи.

Ипак, ако је на Вама да судите, онда крените од своје компаније и од онога шта сте сами учинили да поправите њен тренутни економски амбијент, као и социјални положај запослених у њој.

Министарство финансија је у претходном периоду било кооперативно и настојало да, и поред економске кризе са којом се суочавају и друге компаније у Црној Гори, Вашој компанији понуди различите пакете помоћи и подршке. Наравно, све у циљу превазилажења економских проблема и оздрављења Ваше компаније, а у интересу грађана Црне Горе.

Предлажемо да се у овим тешким временима, умјесто што шаљете недобронамјерне поруке и браните се од оних који су посљедњих мјесеци активно радили на превазилажењу проблема у КАП-у и једини Вам нудили руку помоћи и подршке у тој ситуацији, бавите превасходно својим пословањем, јер се прави стратешки партнери доказују у најтежим ситуацијама!
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?