Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Прва рунда преговора о закључивању Уговора о избјегавању двоструког опорезивања између Црне Горе и Ирске

Објављено: 02.06.2009. 20:30 Аутор: Насловна страна
Прва рунда преговора у вези закључивања Уговора о избјегавању двоструког опорезивања између Црне Горе и Ирске у односу на порезе на доходак правних и физичких лица одржана је претходних дана у Подгорици. Црногорску делегацију предводила је помоћник министра финансија Ковиљка Михаиловић, а ирску директор Одсјека за корпоративни и међународни бизнис Хелен О'Грејди.

Предметним уговором регулисало би се отклањање двоструког опорезивања у односу на порезе на доходак правних и физичких лица и добит правних лица (зарада запослених, прихода од самосталних дјелатности, камата, дивиденди, ауторских накнада, прихода од капитала, пензија...), као и друга питања која су у вези са избјегавањем двоструког опорезивања и елиминисањем пореске евазије.

У току преговора постигнута је сагласност о највећем броју питања која се регулишу предметним уговором, а мањи број њих биће размотрен током друге рунде преговора, која ће се одржати почетком јула у Ирској.

Обје делегације исказале су спремност да се што прије дође до закључивања уговора, како би се он могао примјењивати од почетка наредне године.

Закључивањем наведеног уговора обезбиједило би се елиминисање двоструког опорезивања дохотка резидената обје државе уговорнице, уклањање пореских препрека за страна улагања, примјењивање начела једнаког пореског третмана физичких и правних лица држава уговорница, унапређење научне, културне и спортске сарадње, као и политичких односа држава уговорница.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?