Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопстење: Одржани састанци са представницима Генералног директората за буџет Европске комисије

Објављено: 26.06.2009. 22:40 Аутор: Насловна страна
Представници Генералног директората за буџет Европске комисије, Роберт Гиелиссе и Раyмонд Хилл, посјетили су 24. и 25. јуна Министарство финансија и имали одвојене састанке са потпредсједником Владе и министром финансија, др Игором Лукшићем, и помоћницима министра, Милом Барјактаровић и Душаном Перовићем.

На састанцима је разматрано питање о напретку оствареном у области унутрашње финансијске контроле у јавном сектору. Представницима Генералног директората за буџет ЕК су презентиране досадашње активности које је Министарство финансија предузело на изради и доношењу подзаконске регулативе неопходне за спровођење Закона о систему унутрашње финансијске контроле у јавном сектору, као и активности које предстоје у циљу успостављања и јачања система унутрашњих контрола у јавном сектору, како у подручју финансијског управљања и контроле, тако и у подручју унутрашње ревизије.
Представници Генералног директората за буџет су позитивно оцијенили досадашње напоре које је Црна Гора постигла у овој области и указали да је за успјешну имплементацију овог система веома важно јачање свијести руководилаца и свих запослених о њиховој улози и одговорностима и потреби да се ојача постојећи систем унутрашњих контрола, чији је циљ да се осигура да се јавним средствима економично, ефикасно и ефективно управља.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?