Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Потпредсједник Владе и министар финансија, др Игор Лукшић, састао се са директором и регионалним координатором Свјетске банке за земље југоисточне Европе Џејн Армитаж

Објављено: 16.07.2009. 22:30 Аутор: Насловна страна
Потпредсједник Владе и министар финансија, др Игор Лукшић, састао се са директором и регионалним координатором Свјетске банке за земље југоисточне Европе Џејн Армитаж. Потпредсједник Лукшић је информисао г-ђу Армитаж о најновијим макроекономским показатељима и економским кретањима у Црној Гори, као и припремљеним измјенама и допунама Закона о буџету и наставку мјера штедње у циљу стабилизације јавних финансија.

Истовремено, на састанку је разговарано о актуелним питањима реструктурирања КАП-а, докапитализацији Електропривреде, као и другим стратешким активностима усмјереним на стимулисање економије и бржем економском опоравку. Г-ђа Армитаж је истакла да је глобална ситуација веома тешка и да Црна Гора није могла бити изолована, истичући значај ликвидности и стабилности финансијског система за наставак економских активности.

Такође, на састанку је разговарано о евентуалном склапању аранжмана са ММФ-ом, као и могућности за коришћења кредитних средстава Свјетске банке као подршка Влади Црне Горе у спровођењу структурних реформи. Потпредсједник Лукшић је истакао да ће се наредних мјесеци Влада Црне Горе одредити да ли ће доћи до склапања аранжмана са ММФ-ом, али да је то, свакако, рјешење које треба имати спремно.

На састанку је разговарано и о наставку и даљој сарадњи у смислу експертске и кредитне подршке у реализацији важних стратешких и инфраструктурних пројеката, јачања капацитета у области очувања животне средине, развоја туризма и др.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?