Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржани преговори између представника Министарства финансија Албаније и представника земаља сукцесора бивше СФРЈ поводом рјешавања питања клириншког дуга Републике Албаније према бившој СФРЈ

Објављено: 11.09.2009. 17:35 Аутор: Насловна страна
Преговори поводом рјешавања питања клириншког дуга Републике Албаније према бившој СФРЈ између представника Министарства финансија Албаније и представника свих земаља сукцесора бивше СФРЈ одржани су 8. и 9. септембра у Тирани.

На састанку је договорено је да се за раније утврђени износ главнице дуга Републике Албаније према бившој СФРЈ у износу од 20.768.803,80, исказан у клириншким доларима, прихвати амерички долар као валута по којој ће се вршити измиривање обавеза, при чему је договорено и то да паритет између клириншког и америчког долара буде у сразмјери 1XОД=1УСД.

Што се тиче обрачуна камате, договорено је да се камата за претходни период обрачуна на бази шестомјесечног Либора од датума усаглашавања износа дуга.

Износ дуга, утврђен на овај начин, биће распоређен између земаља сукцесора бивше СФРЈ према кључу утврђеном Споразумом о сукцесији, потписаним у Бечу, 26. јуна 2001. године (припадајући дио Црне Горе је 2,2344%).

Начин измиривања обавеза Републике Албаније према Црној Гори биће накнадно утврђен билатералним споразумом који ће се потписати најкасније до краја текуће године.


ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?