Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана ВИ аукција државних записа

Објављено: 21.09.2009. 21:46 Аутор: Насловна страна
С обзиром да данас доспијевају државни записи Треће аукције емитовани 24. марта 2009. године на рок од 182 дана, у износу од 1,9 милиона еура, Министарство финансија је, посредством Централне банке Црне Горе, као фискалног агента Владе Црне Горе, реализовало Шесту аукцију државних записа и рок доспијећа државних записа Треће аукције продужило за 182 дана.

Укупна понуда за продају државних записа оглашена је на износ од 2 милиона еура. Аукција је веома успјешно реализована и на њој је учествовао већи број домаћих комерцијалних банака. Укупна тражња за куповину државних записа износила је 4,05 милиона еура.

Министарство финансија је донијело одлуку да од 2,0 милиона еура, колико је износила понуда, прихвати понуде и купи државне записе у износу од 2,0 милиона еура, што представља 100% укупне понуде. Емисија записа и њихова регистрација на купце код ЦДА извршиће се у уторак, 22. септембра.

Просјечна пондерисана каматна стопа за прихваћене понуде износи 4,15%, што представља уједно и најмању и навећу каматну стопу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?