Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Комесар Пиебалгс дао пуну подрску реализацији Стратегије развоје енергетике Црне Горе до 2025 године и енергетској политици Црне Горе

Објављено: 31.01.2008. 20:44 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић јуче се у Бриселу састао са Комесаром за енергетику Андрисом Пеибалгсом. Комесар Пиебалгс је честитао Црној Гори на усвајању Стратегије развоја енергетике Црне Горе до 2025 године и дао пуну подрску њеној реализацији и енергетској политици Црне Горе. "Оваква дугорочна Стратегија је оно што треба Црној Гори јер ствара услове за сигурно снабдијевање енергијом, а такође представља и сигурност за инвеститоре" истакао је Комесар Пиебалгс.


Такође Комесар је са министром Гвозденовићем разговарао о конкретним пројектима чија ће реализација допринијети, не само обезбјеђењу сигурног снабдијевања, већ и ублажавању климатских промјена и исказао је пуну спремност и подршку Европске комисије у даљој имплементацији енергетске политике и Стратегије. Господин Пиебалгс је указао на значај коришћења прије свега обновљивих извора енергије - хидроелектрана и чисте енергије које оне дају.

Министар Гвозденовић и комесар су се сложили о томе да Црна Гора као инвестициони изазов треба да дефинише јасна правила која се односе регулаторно окружење, енергетску ефикасност у разним областима, обновљиве изворе. Господин Пиебалгс је истакао да посебан значај треба дати енергетској ефикасности и коришћењу обновљивих извора енегије и поручио је грађанима Црне Горе: "Подржите Владу Црне Горе у реализацији Стратегије развоја енергетике и на тај начин обезбиједити одрживи развој".

Министар Гвозденовић је комесара упознао са економском ситуацијом у Црној Гори, активностима које су у току у областима које покрива Министарство за економски развој, активностима које су у току на изради законске регулативе у области грађевинарства која предвиђа мјере енергетске ефикасности, доношењу Просторног плана Црне Горе од стране Владе Црне Горе и другим питањима од значаја за Црну Гору.

"Црна Гора је позитиван примјер у сарадњи са Европском комисијом и то нас много радује" закључио је Комесар Пиебалгс.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?