Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изјава помоћника министра за економски развој Миодрага Чановића

Објављено: 25.02.2008. 23:43 Аутор: Насловна страна
Изјава помоћника министра за економски развој Миодрага Чановића:




Одговорно тврдим да је информација да би цијена електричне енергије у јуну могла да се повећа и до 30% неутемељена и да таквог поскупљења неће бити. То темељим на чињеници да је утврђен и објављен тарифни правилник, односно пут који се односи на утврђивање цијена електричне енергије и који треба спровести у наредне четири године. Није ми јасно на основу којих параметара и из којих разлога је информација о поскупљењу струје и пласирана у јавност.

Иначе, данас је у Министарству за економски развој одржан састанак, на којем је разматрана сигурност снабдијевања потрошача електричном енергијом и унапређење електроенергетског система Црне Горе у наредном периоду. У складу са Стратегијом развоја енергетике ЦГ до 2025. године, разматране су и даље активности на стварању услова за инвестиције путем приватно-јавног партнерства у изградњи другог блока ТЕ Пљевља. Усвојен је план улагања у преносну и дистрибутивну мрежу и ревитализацију постојећих производних постројења путем докапитализације, у износу од око 250 милиона еура.



На састанку са представницима ЕПЦГ, Рудника угља Пљевља, Општине Пљевља истакнути су добри резултати у производњи електричне енергије у последњих неколико мјесеци, који се очекују и у наредном периоду. Захваљујући поузданом раду електроенергетског система, грађани ће имати сигурно и квалитетно снабдијевање електричном енергијом.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?