Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић са сарадницима састао се данас, 05. маја у Вашингтону са замјеником помоћника секретара Министарства трговине САД-а, Јаy Бургесом и експертима из области енергетике

Објављено: 06.05.2008. 01:26 Аутор: Насловна страна
Захваливши се на подршци и помоћи коју су САД прузиле ЦГ Министар Гвозденовић је упознао г-дина Бургесса са програмом посјете и три велика пројекта на које је посјета фокусирана : валоризација Велике плаже, пројекат истраживања нафте и гаса и енергетике. Министар је нагласио да Црна Гора данас, са либералним тржиштем и економским простором у цјелини, представља отворен простор за инвеститоре из цијелог свијета.
Министар Гвозденовић је истакао значај приступања Црне Горе Свјетској трговинској Организацији и НАТО-у и позвао америчку страну да подржи настојања Црне Горе да до краја ове године приступи WТО-у.
Бургесс је истакао да су импресионирани постгнутим континуираним реформама у Црној Гори као и успостављеним дипломатским везама и развојем Црне Горе уопште.
У наставку посјете планирани су сусрети са представницима америчке државне администрације, пословне заједнице и представницима црногорске дијаспоре у Америци, а сјутра је планиран обилазак Државе Мериленд и сусрети са тамошњим званичницима, привредницима и посјета сајму енергетике.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?