Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Учешће црногорске делегације на Атинском самиту 2008. о глобалним климатским промјенама и енергетској сигурности

Објављено: 07.05.2008. 20:45 Аутор: Насловна страна
Делегација Црне Горе, коју предводи помоћник министра за економски развој Миодраг Чановић, учествоваће од 5. до 7. маја 2008. године на Атинском самиту, који је посвећен глобалним климатским промјенама и енергетској сигурности.

Циљ скупа, који је окупио представнике Европске комисије, западноевропских држава и земаља Медитерана, Сједињених Америчких Држава, Руске Федерације, научних, финансијских и других институција, је да се заједнички дефинише план активности као одговор на изазове 21. вијека.

Предвиђено је да на скупу буде усвојена и потписана Атинска декларација, која ће поставити нове приступе за суочавање са проблемима енергетске сигурности, климатским промјенама и економским развојем, а којим ће бити дефинисане конкретне мјере које је потребно предузети ради остварења наведених циљева. Атинска декларација се, прије свега, односи на повећање коришћења обновљивих извора енергије и унапређење енергетске ефикасности, као и увођење нових технологија у тим областима.

Покровитељ скупа је предсједник Републике Грчке Каролос Папоулиас, а организатор Институт за енергетску сигурност и климатске промјене (ИЕСЦ).

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?