Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: У Њујорку одржана презентација инвестиционих могућности Црне Горе

Објављено: 09.05.2008. 23:08 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства за економски развој предводјена министром Бранимиром Гвозденовицем уцествовала је на скупу на којем су, у организацији Генералног конзулата Црне Горе, пред око цетрдесет америцких инвеститора, представника банака, и пословних асоцијација презентоване могуцности за инвестирање у Црну Гору. Скуп је одрзан у хотелу Кимберлy на Менхетну.
Током скупа акценат је био на новим изворима енергије и валоризацији туристицких потенцијала Црне Горе. Уцесници су бројним питањима показали велико интересовање за пројекте излозене у презентацији савјетника министра задузеног за пројекте који се тицу нових извора енергије Николе Јаблана.
У Њујорку се црногорска делегација састала и са генералним директором УНДП за Европу и ЦИС (Цоммонwеалтх оф Индепендент Статес) Кори Удовицки.
Посјета је настављена низом билатералних састанака у организацији америцке амбасаде у Црној Гори, Генералног конзулата и црногорске амбасаде у Америци.
Одрзани су и састанци са компанијама које су показале интерес за инвестирање у Црну Гору као и са консултантским компанијама и канцеларијама које су презентовале низ инвестиционих могуцности.Такодје је предлозено и креирање посебног програма који би омогуцио јаце везе Црне Горе са њеним студентима у Америци и Канади као главним ресурсом знања и напретка.
Посјета делегације заврсице се састанком са црногорским исељеницима на коме це се говорити о организацији Бусинесс савјета, бољој размјени информација и цврсцој повезаности.


Овдје мозете преузети извод из говора министра Гвозденовица на презентацији у Њујорку.




Download
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?