Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић у Паризу члановима пословних удружења МЕДЕФ и УБИФРАНЦЕ и представницима француске владе презентовао пословни амбијент у Црној Гори

Објављено: 15.05.2008. 19:52 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, током посјете Француској данас, 15. маја у Паризу на форуму о могућностима инвестирања у Црну Гору пред члановима пословних удружења МЕДЕФ и УБИФРАНЦЕ, као и представницима француске владе презентовао пословни амбијент.

Министар Гвозденовић упознао заинтересоване привреднике, чланове удружења МЕДЕФ и представнике Министарства пољопривреде, Министарства инфраструктуре и економије Француске, са инвестиционим амбијентом и главним инвестиционим пројектима, као сто су унапрјеђење сектора енергетике Црне Горе и пројекат Велика плажа.
Више од 20 привредника, од којих и представници предузећа Турбинест, Егис Бцеом, Террассемент Боуyес Цонструцтион и други , исказали велико интересовање за инвестиционе пројекте, прије свега у области енергетике, инфраструктуре и комуналне инфраструктуре. Презентацији су присуствовали и представници пословних инвестиционих банака и осигуравајућих кућа.
МЕДЕФ је удружење које групише предузећа и територијалне организације и које се састоји од националних удружења предузетника чији циљ је да штите и промовишу своје интересе у Француској, Еуропи и у свјету.
Након састанка са представницима МЕДЕФ-а црногорска делегација била је гост Франскуске агенције за међународни развој бизниса УБИФРАНЦЕ, која функционише под окриљем Министарства за економију, финансије и индустрију.

У наставку посјете планирани су сусрети делегације Министарства за економски развоја са челницима банке Сосијете женерал и представницима Привредне трговинске и индустријске коморе Париза.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?