Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио је данас Леополда Маурера, шефа делегације Европске Комсије у Црној Гори

Објављено: 24.05.2008. 00:17 Аутор: Насловна страна
Министар Гвозденовић је на почетку састанка пожелио добродошлицу и спремност за бржу и квалитетнију сарадњу са Европском Унијом због могућности које се Црној Гори отварају путем ИПА, ТWИННИНГ И ТАИЕЦ програма као и због процеса који је отпочет потписивњем Споразума о стабилизацији и придруживању..

Господину Мауреру је представљена организациона структура министарства и презентована су кључна документа који су битна за развој Црне Горе као што су Просторни план, Стратегија развоја енергетике као и Стратегија развоја малих и средњих предузећа а било је ријечи и о неколико актуелних пројеката из области енергетике, као и пројекту туристичке валоризације Велике плаже који је од посебног значаја за Црну Гору.
Истакнуто је и да се велика пажња посвећује очувању животне средине и одрживом развоју као и да је обезбиједјена медјународна подршка овим пројектима а нарочито је истакнута добра сарадња са ГТЗ-ом.
Министар Гвозденовић је упознао господина Маурера са два актуелна документа гдје се такодје очекује подршка Европске Комисије: Закон о изградњи објеката који је још увијек на разматрању у Бриселу и Акциони план за енергетику.
С друге стране, господин Маурер је нагласио да ће сва искуства експерата из држава ЕУ бити на располагању Црној Гори и најавио свечано отварање просторија представништва Европске Комисије у Црној Гори.
На крају је изражена обострана нада да ће се раздвајање правних субјеката унутар ЕПЦГ (трендови који нису типични за мале земље ) кретати у позитивном правцу а министар Гвозденовић најавио је организовање енергетске конференције која ће се одржати у јулу, а имаће за циљ упознавање инвеститора са свим активностима и напретком оствареним у сектору енергетике.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?