Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић разговарао са извршним секретаром Економске комисије Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ) Мареком Белком

Објављено: 05.06.2008. 00:00 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио је данас извршног секретара Економске комисије Уједињених нација за Европу (УНЕЦЕ) Марека Белку.

Министар Гвозденовић је упознао господина Белку са организацијом и надлежностима Министарства за економски развој и актуелном ситуацијом у области енергетике и просторног планирања, и истакао спремност за сарадњу са Економском комисијом Уједињених нација за Европу.

Представници УНЕЦЕ-а су истакли важност Савјета за сарадњу са сједиштем у Сарајеву, преко којег ће се реализовати одредјени пројекти од регионалне важности, док ће билатерални пројекти бити реализовани путем директне комуникације са УНЕЦЕ-ом. Као једну од области сарадње истакли су енергетску ефикасност, за коју је тендер за формирање инвестиционог фонда у завршној фази. У том контексту, представници УНЕЦЕ-а су нагласили да желе да охрабре приватне инвеститоре за улагања у пројекте енергетске ефикасности у региону.

Господин Белка је истакао да је УНЕЦЕ веома активна и по питању стамбене политике и просторног планирања, те да планирају да организују међународну конференцију која ће окупити еминентне свјетске експерте из те области, како би са колегама из Црне Горе и региона размијенили искуства и идеје.

У циљу успостављања и унапређења сарадње, Министарство за економски развој ће именовати представника за односе са УНЕЦЕ-ом, као једном од 5 регионалних комисија Уједињених нација, која за циљ има унапређење економских односа путем доношења норми, стандарда и конвенција и помоћи у њиховом имплементирању.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?