Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић сусрео се са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Црној Гори Родериком Муром

Објављено: 30.06.2008. 20:45 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић сусрео се данас са амбасадором Сједињених Америчких Држава у Црној Гори, Родериком Муром.

Министар Гвозденовић је уручио амбасадору Муру писмо захвалности за помоћ америчке амбасаде у организацији и реализацији посјете делегације Министарства за економски развој САД-у, од 5 - 10. маја ове године, током које се министар Гвозденовић сусрео са високим званичницима америчке администрације и представницма америчке пословне заједнице.

Оцијењено је да је та посјета била изузетно успјешна, што потврђује повећана заинтересованост америчких инвеститора за бројне пројекте у Црној Гори. Наглашено је да су у посљедњих мјесец дана у Црну Гору долазили представници неколико америчких компанија (Паттон Боггс, Цитогел ИМЦ, Троутман Сандерс,...), са којима су иницијални сусрети обављени приликом посјете црногорског министра и његовог тима Америци.

Министар Гвозденовић је обавијестио амбасадора Мура о тренутним активностима и законској регулативи која је у фази израде, са фокусом на Закон о изградњи објеката и Закон о концесијама. Разговарало се и о пројектима валоризације простора у Црној Гори, и онима који се односе на енергетику и пројекте ревитализације сјеверног дијела Црне Горе. Министар Гвозденовић је амбасадора такође информисао о просторно - планској документацији и пројекту изградње ауто пута Бар-Бољари.

Саговорници су се сложили да је учешће црногорске делегације на предстојећем Регионалном инвестиционом форуму у Бечу 6. и 7. октобра ове године, који организују Министарство иностраних послова и Министарство трговине САД и амерички Пословни савјет за међународну сарадњу, изузетна прилика да се презентирају инвестиционе могућности Црне Горе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?