Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Међународна радионица на тему енергетске ефикасности зграда

Објављено: 16.07.2008. 23:09 Аутор: Насловна страна
Министарство за економски развој, у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП), Владом Норвешке и Енерџи сејвинг интернешенел АС, организује у четвртак 17, јула 2008. године, међународну радионицу на тему Енергетска ефикасност зграда-Испуњавање захтјева у оквиру ЕУ директива о енергетском учинку зграда, статусу, потребама и могућностима у Црној Гори.

Сагласно стратешком циљу да се интегрише у ЕУ, Црна Гора треба да задовољи одређени број регулатива и директива ЕУ у области енергетске ефикасности. Норвешка Влада, као партнер у том пројекту, започела је преко ЕНСИ-ја програм обуке и обезбјеђења сертификата за прве националне експерте за ревизију у области енергетике, док ће УНДП у оквиру пилот иницијативе Партнерство за одрживи развој у приватном сектору, ту тек основану групу националних стручњака искористити за израду извјештаја за Хипо Алпе Адриа Банку и Компанију ПроМонте, чији ће резултати показати потенцијале за уштеду енергије у њиховим просторијама и инвестициону шему за постизање циља.

Радионицу ће отворити министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, стални координатор система УН и стални представник УНДП у Црној Гори Александар Аванесов и представник ЕНСИ-ја Орјан Тиген.

Радионица ће бити одржана у Хотелу Подгорица, у 09.30 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?