Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Активности Министарства за економски развој у области енергетике

Објављено: 13.08.2008. 22:11 Аутор: Насловна страна
Ових дана је завршена финалана верзија Акционог плана за имплементацију Стратегије развоја енергетике за период 2008-2012. Овај документ ће бити достављен Влади Црне Горе на усвајање почетком септембра.
Такође, одржана је тродневна радионица са експертима из Словеније, а у којој су учествовали представници Министарства за економски развој, Електропривреде Црне Горе и Регулаторне агенције за енергетику. Тема радионице је била стварање услова за отварање тржишта електричне енергије у Црној Гори за све потрошаче изузев категорије домаћинства, а које је планирано до 01.01.2009. године. Учесници радионице су радили на финализацији Тржишних правила што представља један од најважнијих докумената за процес отварања тржишта електричне енергије. Осим разматрања Тржишних правила дискутовало се и о предстојећим измјенама Закона о енергетици (усвојеног 2003.) које се односе на обновљиве изворе енергије, енергетску ефикасност и гас, а све у циљу потпуног усаглашавања са релевантним директивама Европске уније.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?