Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић сусрео се са државним секретаром Министарства заштите животне средине и уређења простора Републике Словеније Митјом Брицељом

Објављено: 01.09.2008. 21:44 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, који предводи црногорску делегацију на Бледском форуму одржао је билатерални састанак са државним секретаром Министарства заштите животне средине и уређења простора Републике Словеније Митјом Брицељом. Овом приликом саговорници су се упознали са унутрашњом организацијом сектора за уредјење простора и надлежностима министарстава, законским рјешењима и сарадњи на различитим нивоима.
Министар Гвозденовић је истакао да Закон о уредјењу простора и изградњи објеката омогућава брзу и ефикасну реализацију инвестиционих активности, као и веће ангажовање људских и финансијских капацитета кад је у питању планирање простора. Секретар Брицељ је упознао министра Гвозденовића са словеначком искуством на путу потпуне имплементације европских стандарда и регулатива. Он је истакао неопходност регионалне сарадње у циљу постизања што бољих резултата када је ријеч о уредјењу простора. На састанку су министар Гвозденовић и државни секретар Брицељ договорили посјету црногорске експертске делегације Министарству за заштиту животне средине и уредјење простора Републике Словеније у циљу размјене искустава на ескперстком нивоу. Посјета ће бити реализована у октобру ове године .



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?