Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет министра за економски развој Бранимир Гвозденовића са Фатмиром Бесимијем, министром економије Републике Македније и Андрејом Визјаком, министром господарства Републике Словеније

Објављено: 02.09.2008. 22:07 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, који је предводио црногорску делегацију на Бледском стратешком форуму, сусрео се са министром економије Републике Македније Фатмиром Бесимијем. На састанку је министар Гвозденовић македонском колеги презентовао податке о економској ситуацији у Црној Гори као и о актуелним пројектима у области енергетике. На састанку министри су се сагласили да постоје одредјене области сарадње које могу бити унаприједјене, прије свега кроз медјусобну размјену знања и искустава.

На сасатанку министра Гвозденовића и министра господарства Републике Словеније Андреја Визјака закључено да је досадашња економска сарадња Црне Горе и Словеније била веома успјешна као и да је у последњих неколико година доживјела снажан напредак. Веома успјешни пословни подухвати као и стране директне инвестиције из Словеније окарактерисане су као веома значајне у комплетној структури црногорских инвестиција. Истакнуто је да економска сарадња може бити унаприједјена кроз постојећи Пословни клуб словеначких компанија у Црној Гори, који је основан са циљем да окупи словеначке фирме и оствари бољу сарадњу између двије државе. Овом приликом договорено је да црногорске и словеначке бизнис структуре организују пословни форум на којем ће бити промовисана досадашња и представљене могућности будуће сарадње.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?