Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство за економски развој и УНДП представљају заједничке пројекте

Објављено: 11.09.2008. 22:00 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и Александар Аванесов, стални координатор Система УН и стални представник УНДП у Црној Гори са сарадницима у петак, 12. септембра у Ресторану Плавница одржаће састанак на коме ће представити заједнички портфолио за Црну Гору у области економског развоја.

Састанак ће почети у 9 сати, док су изјаве за медије планиране за 11: 30.

Заједнички портфолио Министарства за економски развој и УНДП-а обухвата: 1) Подршку система просторног планирања на националном нивоу и стратешко планирање локалних власти у општинама са циљем стварања повољнијег окружења за инвестиције и бизнис; 2) Стручну подршку реформама и развоју политика у сектору енергетике кроз: а) Процјену утицаја на животну средину за поједине пројекте и б) реформу политика у енергетском сектору ради унапређивања развоја малих хидроелектрана у Црној Гори; као и 3) Партнерство са приватним сектором кроз конкретне пилот-пројекте у области енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Састанку ће присуствовати и представници Љубљанског урбанистичког завода г-дин Тилен Смолникар и г-ђа Јања Соломун, који ће представити слованачка искуства у области израде ГИС базе података на основу урбанистичких планова.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?