Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Наставља се акција сузбијања бесправне градње

Објављено: 11.09.2008. 22:55 Аутор: Насловна страна
У акцији сузбијања бесправне градње на простору Црне Горе, урбанистичка и грађевинска инспекција Министарства за економски развој, у примјени Закона о измјенама и допунама кривичног законика, први пут су иницирале покретање кривично-правног прогона правних лица и одговорних лица у правном лицу, због започињања грађења без грађевинске дозволе код надлежног државног тужиоца.


Конкретно, након обиласка простора Општине Будва грађевинска инспекција Министарства за економски развој у сарадњи са припадницима Министарства унутрашњих послова и јавне управе, записнички је констатовала да је пет инвеститора започело грађење објеката без претходно прибављене грађевинске дозволе, па су надлежном Основном државном тужиоцу у Котору поднијете кривичне пријаве против четири Друштва ограничене одговорности (ДОО) из Будве. Ријеч је о ДОО ”МИР ЦОММЕРЦЕ”, као правног лица и Марка Мировића директора, као одговорног лица у правном лицу, које је започело грађење пет објеката у насељу Комошевина Општина Будва, ДОО” ИНВЕНТА” из Будве, као правног лица и Yуриy Казанкина директора, као одговорног лица у правном лицу, које је започело грађење објекта у насељу Сеоца Општина Будва; ДОО” ОРБИС”-ПЕКАРА ”ЖИТКО” ИЗ Будве, као правног лица и Слободана Вујовића директора, као одговорног лица у правном лицу, које је започело грађење објекта у насељу Јаз Општина Будва и ДОО” СХАМРОЦК” ИЗ Будве, као правног лица и Рајка Меденице директора, као одговорног лица у правном лицу, које је започело грађење осам објеката у насељу Режевићи Општина Будва.

Како је ријеч о објектима чија је контрола грађења, сходно прописима у надлежности општинске грађевинске инспекције и за које грађевинску дозволу издаје орган локалне управе, Комуналној полицији-грађевинској инспекцији Општине Будва, у писаној форми, наложено је да предузме хитне мјере и радње у складу са законом у циљу спречавања грађења бесправних објеката.



Истовремено, урбанистичка инспекција Министарства за економски развој је у поступку инспекцијске контроле по службеној дужности у претходна три дана на Ади Бојани извршила контролу терена-десног рукавца ријеке Бојане и десне и лијеве обале. При вршењу контроле инспекција је сачинила двадест записника који су гласили на Н.Н. лице и истим наложила уклањање бесправно подигнутих шипова, платформи и објеката.



Приликом вршења контроле инспектори су били изложени непријатностима од стране непознатих лица, а све у циљу спречавања вршења контроле. Инспекција је такодје утврдила да су на раније урадјеним платформама сада постављени викенд објекти већих димензија у основи, спратности приземље и поткровље. Такодје је утврдјено да су, на локацијама старих рибарских кућица сада постављени нови, већи објекти чији власници више нијесу рибари.



















Да ли вам је садржај ове странице био од користи?