Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства за економски развој: Активности Инспекције заштите простора Министарства за економски развој

Објављено: 19.10.2008. 20:47 Аутор: Насловна страна

Инспекција заштите простора Министарства за економски развој је, у циљу даље заштите простора Црне Горе од бесправне градње, 13. октобра, наставила са мониторингом простора, а предузела је и низ мјера и радњи из своје надлежности.

Инспектори заштите простора су током протекле седмице посебно интензивно обилазили приморске општине Улцињ, Бар, Будву, Тиват, Херцег Нови и Котор, тј. општине за која се сматра да су највише угрожене бесправном градњом.

Током вршења надзора, у набројаним општинама, инспектори су извршили 45 прегледа при чему је донешено 12 рјешења о рушењу, а у 2 случаја власници су сами извршили наложену мјеру и срушили објекте.

У 15 случајева је покренут поступак сачињавањем записника, а у 3 случаја је поступак већ био покренут од стране општинске инспекције за градјевинарство, па су предмети прослиједјени надлежном органу.

У 13 случајева субјекти надзора су посједовали грађевинску дозволу.

Надзор на терену тренутно врши 60 овлашћених инспектора заштите простора.

Осим наведених мјера, а у циљу ефикасније сарадње са градјанима и њихове боље информисаности о раду Инспекције заштите простора, Министарство за економски развој је, у сарадњи са Агенцијом за телекомуникације и поштанску дјелатност, обезбиједило и посебан телефонски број 080 081 777 на који ће градјани моћи, потпуно бесплатно, да пријављују бесправну градњу и добијају све жељне информације. Наведени број ће бити у функцији од сљедећ недјеље, након техничког прикључења, а до тада ће у тој функцији бити број 020 482 386.





Да ли вам је садржај ове странице био од користи?