Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Атина: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић присуствовао Продеxпо конференцији и изложби на тему изградње- Грчка и Југоисточна Европа

Објављено: 22.10.2008. 18:35 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић предводио је црногорску делегацију на ИX Продеxпо Конференцији и изложби на тему изградње - Грчка и Југоисточна Европа, која је одржана у Атини.

Министар Гвозденовић је презентирао актуелно стање и планиране активности у спровођењу економских реформи у Црној Гори, наглашавајући да је наставак процеса приватизације, као стратешке одреднице црногорског развоја у новом миленијуму, од кључног значаја за јачање конкурентности црногорске економије. Поред постојећих модела приватизације, увешће се и нови модели односа са стратешким партнерима, а сматрамо да имамо изванредну основу да се Црна Гора квалитетно и благовремено припреми за сљедећу фазу, односно нови квалитативни помак кроз инвестициони развој, оријентисан на велике развојне и греен фиелд пројекте у области путне и комуналне инфраструктуре, енергетике, туризма, производње, казао је министер Гвозденовић.

Током конференције министер Гвозденовић је имао бројне сусрете са грчким инвеститорима, представницима Хелениц петролеума, Пиреус Банке, Еуробанк пропертиес и других.

Продеxпо је водеће окупљање на тему некретнина, које се сваке године одржава у Атини и привлачи пажњу свих великих градитеља, предузимача, градитељских групација, финансијских институција, предузећа из јавног сектора, званичника грчке владе и других агенција и појединаца који учествују у развијању сектора некретнина у Грчкој и Југоисточној Европи. Преко 2000 делегата присуствује пленарним засиједањима и радионицама у оквиру тог скупа, посјећују презентације спонзора и имају прилику да контактирају и разговарају о свим питањима која се односе на некретнине у ширем региону. Протеклих година, Продеxпо је проширио фоцус, како би укључио додатне области Југоисточне Европе и Источног Медитерана, као што су Албанија, Бугарска, Србија, Црна Гора, Румунија, Кипар, Израел итд.

Овогодишњи скуп садржи посебни сегмент на тему Зелена градња и зелени туризам.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?