Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Пљевљаци заинтересовани за програм „ Посао за вас"

Објављено: 28.10.2008. 18:16 Аутор: Насловна страна
Након што су представници Министарства за економски развој, Завода за запошљавање, Фонда за развој и Дирекције за развој МСП у Пљевљима представили пројекат Посао за вас, порасло је интересовање за кредите, како од стране незапослених лица тако и предузетника и правних лица. Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић је, у циљу праћења реализације кредитних линија, оформио Координациони тим за општину Пљевља, који се у том граду састаје једном седмично.
До сада је Бироу рада у Пљевљима поднијето 28 захтјева за кредит, 18 од стране незапослених и 10 које су поднијели предузетници и правна лица. Регионална комисија Бироа рада обишла је 18 лица која су поднијела захтјев, 17 је позитивно оцијењено, док је 1 лице одустало од захтјева јер се у међувремену запослило. Извјештаји су прослијеђени Управном одбору Завода за запошљавање, који доноси одлуку за које пројекте ће бити додијељена кредитна средства. Протеклог мјесеца у Бироу рада Пљевља одржана су три семинара за потенцијалне предузетнике, који је успјешно прошло 31 незапослено лице.
Поред тога, Дирекцији за мала и средња предузећа поднијето је 9 захтјева, и то за Старт УП - дио пројекта који се односи на почетнике у бизнису, вриједности 452.000,00 , којима је предвиђено отварање 49 нових радних мјеста. До сада је банци прослијеђен 1 захтјев, вриједности 50.000,00 . Предвиђени циклус едукације у оквиру пројекта Стар УП, за будуће предузетнике са територије општине Пљевља одржаће се у периоду од 10. до 13. новембра.
У Фонду за развој одобрена су 4 инвестициона кредита малим и средњим предузећима, вриједности 580.000,00 . Реализацијом та 4 пројекта створиће се услови за запошљавање 24 радника. У оквиру финансијске подршке јавним предузећима, Управни одбор Фонда је донио Одлуку да одобри кредит Ј.П. Чистоћа-Пљевља за реализацију пројекта Набавка комуналне опреме у износу од 400.000,00 .
У канцеларијама Бироа рада у Пљевљима заинтересовани могу наћи брошуре у којима су описани услови и начини одобравања кредита, а ту могу добити и стручну помоћ потребну за израду бизнис планова и пронаћи докуменатцију потребну за конкурисање. До сада највеће интересовање било је за пројекте из области услуга и занаства, затим из области пољопривреде, трговине, туризма и дрвне индустрије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?