Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министарство за економски развој и ГТЗ представљају обуку стручњака за енергетски преглед зграда

Објављено: 30.10.2008. 22:31 Аутор: Насловна страна
У оквиру ГТЗ пројекта за енергетску ефикасност, који се одвија у директној сарадњи са Министарством за економски развој у петак, 31. октобра, у конференцијској сали хотела Подгорица са почетком у 11х биће одржана пресс коференција везана за 3. модул обуке за енергетски преглед зграда.

Наиме, ГТЗ је од почетка ове обуке оспособио 9 инжењера и архитеката за рад на РЛТ уређајима, енергетском монитору и термографској камери. На овај начин створен је тим, који ће одмах након завршетка обуке започети мјерења на већем броју локација у Црној Гори. За ова мјерења одабрано је 25 зграда и објеката различитих институција, а интересантно је да ће управо зграда Министарства за економски развој бити први објекат на коме ће се извршити енергетски преглед на простору Црне Горе.

Обука и каснија мјерења, коју спроводи и финансира ГТЗ, су само једна од низа активности предвиђених овим пројектом, чија је вриједност 1,5 милион еура, а предавач на овом семинару биће један од највећих стручњака у овој области у Њемачкој, господин Карлханс Шварц, предсједник њемачке Асицијације за примијењену термографију.

Треба нагласити да се важност ових мјерења огледа у томе што добијени резултати и њихова анализа, могу представљати корак више у циљу смањења утрошка енергије, а прве овакве иницијативе очекују се почетком 2009. године.

Учесници прес-конференције биће: Маркус Еxенбергер, Теам Леадер Пројекта ГТЗ Енергетска Ефикасност и Карлханс Сцхwарзт, предсједник њемачке Асоцијације за примијењену термографију. На конференцији ће бити представљен и Енергy Бус, који представља уједно и мобилну термографску лабораторију, а коју ће горе поменути тим користити током свог рада на терену.


ПР служба Министарства за економски развој
Зоја Спахић- Кустудић, савјетница за односе с јавношћу
Тел: +382 20 234 287; 067 826 281
Е-маил: зоја.кустудиц@гов.ме
Web: www.минекон.влада.цг.yу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?