Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Гвозденовић - Фројнд

Објављено: 31.10.2008. 18:05 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио је данас у опроштајну посјету Рајнера Фројнда, директора канцеларије Европске агенције за реконструкцију и развој у Црној Гори.

Саговорници су изразили задовољство досадашњом сарадњом и реализацијом многобројних пројеката који су подржани од стране Европске агенције за реконструкцију и развој, а све у циљу повећања атрактивности Црне Горе и њеног пословног и инвестиционог амбијента.

Господин Фројнд је посебно нагласио задовољство сарадњом са министром Гвозденовићем и радом у Црној Гори. Он је истакао допринос Министарства за економски развој имплементацији и поштовању европских стандарда и принципа који су у надлежности овог Министарства , а што је оцијењено као велики допринос на путу европских интеграција.

Европска агенција за реконструкцију од почетка рада у Црној Гори 2001. године до данас реализовала је пројекте у вриједности од 130 милиона еура. Програми за које је Агенција надлежна су: успостављање основа за развој тржишне економије, подршка развоју предузетништва, помоћ јачању капацитета државне управе и приватног сектра, рехабилитација и одржавање основних инфраструктурних и јавних сектора као што су енергетика, водоснадбијевање, саобраћај итд., а све у циљу подршке процесу приближавања Црне Горе Европској Унији.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?