Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић предводиће црногорску државно-привредну делегацију на Балканском економском самиту у Истанбулу

Објављено: 24.11.2008. 19:42 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић предводиће црногорску државно-привредну делегацију на Балканском економском самиту који се одржава од 25. до 27. новембра у Истанбулу. Тема самита је Нови инвестициони амбијент на Балкану, а организатори су Удружење привредних комора Турске и Удружење балканских комора.
Министар Гвозденовић упознаће учеснике Самита са пословним окружењем у Црној Гори и будућим приоритетима Владе који се тичу развојних пројеката.

Током трајања Балканског економског самита биће потписан и Споразум о слободној трговини између Црне Горе и Турске. Споразум ће у име Владе Црне Горе потписати министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, а у име Владе Турске министар за спољну трговину Курсад Тузмен.

Потписивање овог Споразума представља одличну основу за јачање економске сарадње, постепено отклањање ограничења у трговини, стварање услова за даље подстицање инвестиција, а нарочито за развој заједничких улагања и у обје земље, а подстаћи ће и унапређење трговине и сарадње између двије земље на тржиштима трећих земаља.
Током боравка у Истанбулу црногорске компаније, првенствено изнозници производа и услуга, Бродоградилиште Бијела, Плантаже, МИ-РАИ, Монтенегробонус, МДИ и Тара, искористиће прилику да успоставе контакте са турским инвеститорима, а неке од њих ће финализовати отпочете преговоре о сарадњи са турским партнерским компанијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?