Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Кан: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић учествује на Сајму некретнина МИПИМ хорајзонс

Објављено: 03.12.2008. 00:32 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић учествује на Сајму некретнина МИПИМ хорајзонс, који се одржава у Кану. Током првог дана боравка, црногорски министар имао више састанака са инвеститорима и компанијама које се баве планирањем, међу којима је Беној и Аедас, друга свјетска компанија у тој области, те израелском фирмом Профимекс и СЕЕ проперти фонд.

Након тих сусрета Гвозденовић је казао да, на сајму некретнина у Кану, влада велико интересовање улагача за Црну Гору, што је, у годинама турбуленције због економске кризе, може одвојити од других.

Он је оцијенио да је Црна Гора препозната као земља која је направила велики прогрес у претходном периоду, што препознају инвеститори који очекују пуно активности које су тичу инфраструктуре.

Гвозденовић је рекао да низ активности, које су предузете у Црној Гори у претходном периоду, ствара одређени ниво интересовања улагача. Такође је нагласио да, подизањем укупних капацитета администрације, елиминисањем баријера и припремом специфичних планова, Црна Гора постаје занимљивија инвеститорима.

За њих је посебно важно питање брзина реализације инфраструктурних пројеката и то је нешто ново што можемо да понудимо улагачима, а очекујемо њихову подршку у наредном периоду", навео је Гвозденовић.

Према његовим ријечима, нова рјешења могу да доведу и нове инвеститоре.

Он је додао да улагаче највише занимају туризам, некретнине, инфраструктура и енергетика.

"Инвеститори сматрају да је предност Црне Горе што на малом простору може да понуди различите услуге и то треба промовисати. Јако сам охрабрен да се упари то интересовање за југ, сјевер и централни дио и то инвеститори посебно вреднују и цијене", навео је Гвозденовић.

На Сајму некретнина МИПИМ хорајзонс /хоризонс/, представљени су пројекти црногорских компанија и пет финалних радова за Велику плажу.

На штанду Министарства за економски развој у наредна три дана биће организоване и двије радионице, од којих ће једна бити посвећена Црној Гори као инвестиционој дестинацији.
Гвозденовић ће сјутра говорити на Самиту лидера, а тема је Суочавање са одрживим изазовима када политичари и лидери у некретнинама обликују будућност.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?