Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Наставља се интензивна контрола бесправне градње

Објављено: 30.12.2008. 20:36 Аутор: Насловна страна
Јуче, 29.12.2008.године Инспекција заштите простора Министарства за економски развој извршила је обилазак лијеве обале Аде Бојане, као посебно угроженог подручја са монтажним кућицама за чије постављање је потребан јако кратак временски период. Такодје, Инспекција заштите простора наставља, заједно са представницима Морског добра, са интензивним радом на сузбијању дивље градње и током празника.

Током јучерашње контроле Аде, а на основу телефонске пријаве упућене на адресу Морског добра инспекција је евидентирала постављање шипова за дрвену платформу уз обалу у површини од око 25 м2, а на градилишту није био присутан инвеститор нити изводјач радова. Након извршеног инспекцијског надзора донијето је рјешење о рушењу - уклањању шипова непознатом инвеститору.

Такодје, уз асистенцију Граничне поморске полиције Улцињ извршен је и обилазак патролним чамцем лијеве и десне обале ријеке Бојане, а током обиласка инспекција није евидентирала постављање нових објеката.

Све инспекције у надлежности Министарства за економски развој ће наставити са интезивним надзором, како на Ади Бојани, тако и на простору читаве Црне Горе, тј. у свим оним областима које се сматрају угроженим дивљом градњом, а, као што је поменуто, биће организована и празнична дежурства, с обзиром да се показало да се, током празничних и љетњих периодиа интензивно отпочиње са бесправном градњом. Стога се користи прилика да се још једном упути апел инвеститорима да се, без градјевинске дозволе не отпочињу радови, као и да се напомене да је, по измјенама Кривичног законика бесправна градња окарактерисана као кривично дјело, те ће стога инвеститори који опочињу градњу без градјевинске дозволе бити и на тај начин санкционисани. На крају, још једном треба напоменути да је, ради бољег и ажурнијег дјеловања инспекција, отворен бесплатан број на који градјани могу пријављивати бесправну градњу- 080 081 777 или на фаx 020 482 386.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?