Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио новоименовану амбасадорку Репубилке Украјине у Црној Гори Оксану Сљусаренко

Објављено: 10.02.2009. 22:58 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој, Бранимир Гвозденовић, примио је данас новоименовану амбасадорку Репубилке Украјине у Црној Гори, Оксану Сљусаренко.

Током разговора посебно је било ријечи о преговорима Црне Горе за чланство у Свјетској трговинској организацији и усаглашавању ставова Украјине и Црне Горе по том питању.

Амбасадорка Сљусаренко је истакла и да украјински инвеститори сматрају да је Црна Гора најповољнији пословни амбијент у региону, као и да су веома заинтересовани за развој привредне и туристичке сарадње. У том циљу, предложено је успостављање директне авионске линије Подгорица-Кијев, као и поморског саобраћаја између Луке Бар и Луке Одеса.

На састанку је закључено да би један од приоритетних задатака, након усаглашавања ставова око приступања Црне Горе Свјетској трговинској организацији, требало да буде унапређење економских односа између Црне Горе и Украјине
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?