Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење:Помоћници министра за економски развој Нада Меденица и Миодраг Чановић примили команданта Националне гарде државе Мејн генерала Џона Либија

Објављено: 11.02.2009. 20:03 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за економски развој за економске односе са иностранством Нада Меденица и Помоћник министра за економски развој за енергетику Миодраг Чановић, примили су данас команданта Националне гарде државе Мејн, генерала Џона Либија.

Посјета генерала Либија Црној Гори, превасходно имала је за циљ сарадњу у области одбране између Црне Горе и државе Мејн, али и унаприједјивање других облика сарадње, посебно у области економије.

Током састанка Меденица је информисала саговорнике о пословном и инвестиционом амбијенту у Црној Гори, као и о актуелним пројектима Владе чија је реализација предвиђена у наредном периоду, а Чановић је генералу Либију и његовим колегама представио актуелне пројекте из области енергетике, са посебним освртом на обновљиве изворе енергије.

Либи је истакао да је ова посјета уједно и припрема за посјету која је предвиђена за јул ове године, када ће Црну Гору посјетити гувернер државе Мејн са представницима ресорних министарстава ради прецизнијег дефинисања области сарадње и корака које треба предузети у циљу јачања економске сарадње.

На крају, саговорници су се сложили да Црна Гора и држава Мејн имају доста заједничких тачака које дају могућности за здружено дјеловање двије земље.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?