Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЦРНА ГОРА НА НАЈВЕЋЕМ МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ НЕКРЕТНИНА МИПИМ 2009 У КАНУ

Објављено: 07.03.2009. 19:40 Аутор: Насловна страна
Делегација Министарства за економски развој коју ће предводити министар Бранимир Гвозденовић учествоваће од 10-13 марта 2009.године на највећем међународном сајму некретнина МИПИМ 2009 који се одржава у Кану.

С обзиром на тежње Црне Горе да постане препознатљива инвестициона дестинација, сајам некретнина МИПИМ представља добру прилику за промоцију на међународном тржишту, као и за састанке, повезивање и умрежавање са великим инвеститорима у области некретнина. С обзиром да ће у периоду одржавања МИПИМ-а тендери за велике пројекте бити у процесу расписивања, овај догађај ће пружити додатну могућност за анимирање инвеститора.

У оквиру МИПИМ 2009, министар Бранимир Гвозденовић ће бити учесник Маyорс Даy Программе-а (Програма Дана Градоначелника), у оквиру кога је организовано седам округлих столова, а који ће омогућити градоначелницима и високим званичницима да размијене идеје и искуства, као и да дискутују о тренутним проблемима, ефектима економске кризе на индустрију као и могућим рјешењима. Тема Маyорс Даy Программе-а је Мега градови : Да ли су раст и одрживи развој компатибилни?. Министар Гвозденовић ће у оквиру Маyорс Тхинк Танк говорити на једном од округлих столова на тему Од визије до акције ради бољег урбанистичког окружења.

На МИПИМ-у ће се представити компаније, које ће у склопу црногорског штанда имати могућност представљања својих пројеката и пословних активности, што ће помоћи у потврђивању Црне Горе као дестинације у којој се реализују велики пројекти.
Компаније које ће се представити на штанду Министарства за економски развој и Агенције Црне Горе за промоцију страних инвестиција у Кану су:

Главни пројекти

Метропол Група
САГИО Ресиденце
Атлас Група
Сонуба Монтенегро
Монте Мена
Цоллиерс Интернатионал Монтенегро

Остали пројекти

Вила Парк Лтд.
Монтенегро Вентуре Партнерс
Аматхист ДОО
Монтенегро Пропертиес - Будва

Учешћем на сајму некретнина МИПИМ Хорисонс у Кану у децембру прошле године, започети су контакти који су настављени након сајма. Поновно састајање са потенцијалним инвеститорима је битно у конкретизовању започетих преговора. Министар Бранимир Гвозденовић ће такође имати интервјуе са представницима како домаћих тако и иностраних медија којих ће на сајму бити преко шест стотина, а све у циљу што квалитетнијег и интенезивнијег представљања Црне Горе и актуелних пројеката.

Министар Бранимир Гвозденовић ће током МИПИМ имати низ билатералних састанака са званичницима, потенцијалним инвеститорима, девелоперима, планерима и хотелским оператерима.


МИПИМ је највећи светски сајам некретнина који се ове године по двадесети пут организује у Кану. Међународни сајам МИПИМ је познат по јединственом присуству великог броја земаља и репутацији и као такав окупља најутицајније доносиоце одлука на тржишту некретнина, омогућавајући им приступ највећој постојећој изложби развојних пројеката. На МИПИМ учествују највећи инвеститори, хотелски оператори, агенције за некретнине, банке, највеће консултантске компаније у овој области, локалне власти и др. МИПИМ нуди информације о томе гдје, када и како сада улагати у тржишта, како ући у најисплативије партнерство, упознавање са развојним иновацијама у области некретнина (са акцентом на финансије, архитектуру и одрживост), као и могућност спеед матцхинг-а однодно сусрета са кључним инвеститорима у неформалном окружењу, гдје се пружа могућност да се у седам минута представе пројекти инвеститорима заинтересованим за откривање нових локација великих инвестиционих потенцијала.
МИПИМ је мјесто за упознавање водећих партнера и потенцијалних инвеститора из преко 90 држава свијета. Преко 29.000 посјетилаца, укључујући више од 7.600 представника великих инвеститора, корпоративних крајњих корисника и хотелских групација ће преговарати о пословима на сајму. У 2008. години МИПИМ је имао око 30.000 посјетилаца, 6.800 инвеститора, преко 600 новинара из 89 свјетских држава.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?