Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионална конференција за енергетску сигурност и енергетску ефикасност

Објављено: 18.03.2009. 19:43 Аутор: Насловна страна
Министарство за економски развој и ГТЗ-АСЕ организују Регионалну конференцију за енергетску сигурност и енергетску ефикасност која ће се одржати у хотелу Сплендид у Будви од 19- 20. марта 2009. Конференцију ће отворити предједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић, бивши вицеканцелар Савезне Републике Њемачке Јошка Фишер, експерт за климатске промјене и енергију, министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и шеф јединице за енергетску ефикасност у Генералном директорату за енергетику и транспорт у Европској комисији Педро Баллестерос Торрес.

Конференција ће почети у 9,30 сати, док је, истог дана (19.март), у 11 сати планирана прва конференција за медије, на којој ће говорити министар за економски развој Бранимир Гвозденовић и Јошка Фишер, бивши њемачки вицеканцелар, експерт за климатске промјене и енергију.

Конференција ће окупити и преко 300 учесника са циљем јачања регионалне сарадње која се односи на енергетску сигурност и енергетску ефикасност, унапређења сарадње кроз конвенцију о енергетској заједници, размјене искустава и примјера добре праксе у региону, унапређења и охрабрења постигнућа ЕУ стандарда у области енергетске ефикасности у земљама у региону, као и идентификација могућности за покретање и финансирање регионалних енергетских пројеката.

На маргинама Конференције, предсједник Владе Ђукановић и министар Гвозденовић имаће сусрет са господином Фишером.

На сајту www.енергy-еффициенцy-цонференце.цом можете даунлодовати комплетан програм конференције.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?