Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства за економски развој

Објављено: 20.03.2009. 23:11 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе чини све напоре у циљу обезбјеђења функционисања КАП-а. Ситуација је веома компликована и тренутно је блокиран рачун у Бечу, који КАП има код Конзорцијума банака и због тога није било могуће исплатити плату радницима у току ове недјеље.

Влада је презентирала Конзорцијуму банака озбиљност ситуације и потребу деблокаде рачуна за потребе исплате плате радницима и набавке неопходних сировина за наставак производње. Такође, презентирала је и све елементе и конкретне потезе које је предузела у циљу наставка функционисања КАП-а.

Конзорцијум банака јуче је саопштио да је донијета одлука о деблокади рачуна и да ће плате бити исплаћене данас у току дана, али је касније са њихове стране стигао додатни захтјев, као услов за деблокаду рачуна. Њиме се од ЕПЦГ тражило додатно појашњење захтјева о принудној наплати средстава од КАП-а.

ЕПЦГ је, имајући у виду ситуацију у којој се налази КАП и запослени у њему,одустала од привремене мјере, како би средства за исплату плата радницима била деблокирана. Привредни суд је такође потврдио да никаква одлука по том захтјеву није донијета и да, према рачуну КАП-а по том захтјеву, тренутно нема никаквог оптерећења.

Данас је поново обављен разговор са Конзорцијумом банака и око 17х смо добили обавјештење да Конзорцијум банака засиједа и да се чека одлука још двије банке из конзорцијума, како би се донијела коначна одлука, која би по свим најавама требала да буде позитивна.

У случају позитивне одлуке,која је по њиховим ријечима врло извјесна, средства за плате радницима могла би се наћи на рачуну ЦКБ у понедјељак у поподневним сатима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?