Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио амбасадора Велике Британије у Црној Гори Кевина Лајна

Објављено: 06.04.2009. 23:02 Аутор: Насловна страна
Министар за економски развој Бранимир Гвозденовић примио је данас амбасадора Велике Британије у Црној Гори Кевина Лајна.

Саговорници су размијенили информације о актуелној политичкој и економској ситуацији у Црној Гори. Амбасадор Велике Британије је уручио писмо Војводе од Јорка Ендрјуа, који се захвалио на добро организованој посјети и корисним информацијама које је добио о инвестиционим могућностима у Црној Гори. Амбасадор је честитао министру Гвозденовићу на изборном резултату и изразио подршку даљем процесу реформи у Црној Гори.

Саговорници су се сагласили да је економска сарадња Црне Горе и Велике Британије добра, али и да постоје могућности за њено даље унапријеђење. Амбасадор је, у том контексту, истакао да постоји интересовање британских инвеститора да наставе са пословањем у Црној Гори, нарочито на пројектима у области туризма, без обзира на глобалну економску ситуацију. Он је, такође, изразио интересовање британских инвеститора за предстојећу приватизацију Луке Бар.

Министар Гвозденовић је предложио да се направи институционални оквир сарадње са британским инвеститорима у Црној Гори, како би се олакшала сарадња на државном и локалном нивоу, размијениле информације, искуства и унаприједили односи Црне Горе и Британије.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?