Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржан састанак са представницима Синдиката КАП-а, зависних друштава и Рудника боксита Никшић

Објављено: 16.04.2009. 02:00 Аутор: Насловна страна
У Министарству за економски развој данас је одржан састанак министра за економски развој Бранимира Гвозденовића, директора Агенције за преструктурирање привреде и страна улагања Бранка Вујовића и директора Дирекције за мала и средња предузећа, Зорана Вукчевића са представницима Синдиката КАП-а, зависних друштава и Рудника боксита Никшић.

Влада је упознала представнике Синдиката са социјално-развојним програмом у износу од 41 мил.еура за оптимизацију броја запослених у овим колективима, припремљеним од стране Радне групе.

Програм се састоји од два дијела. Први дио обухвата социјални програм са пројекцијама износа отпремнина, а други дио развојни модел који представља кредитну подршку кроз моделе формирања нових предузећа, преузимања радника од стране малих и средњих предузећа, самозапошљавања у пољопривреди, самозапошљавања инвалида и стимулација запошљавања чланова породице.

Социјалним програмом предвиђена су средства у износу од 31 мил. за отпремнине, за 2377 радника КАП-а, Прераде, Ковачнице ФАК-а и Рудника боксита Никшић док је укупан износ кредитних средстава предвиђен развојним моделом 10 мил.еура.

Представници Владе очекују став Синдиката о предложеном програму током наредне седмице. Овај програм је прослијеђен и пословодству КАП-а и Рудника боксита.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?