Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак представника Министарства за економски развој са једном од највећих свјетских консултантских компанија у области планирања-Халцкроw

Објављено: 04.06.2009. 22:56 Аутор: Насловна страна
У Министарству за економски развој данас је одржан састанак представника Министарства за економски развој са једном од највећих свјетских компанија у области планирања-Халцроw. Састанку је присуствовао и министар за економски развој Бранимир Гвозденовић, као и Насер Челаке, директор Халцкорw-а за мега пројекте и Андреј Вилмот, програмски менаџер.

Разговарало се о до сада постигнутом напретку на пољу планске документације као и о планским документима у Црној Гори који су у процесу израде, и о онима на којима тек треба да се ради.

Халцроw је представио неке од највећих пројеката на којима је радио, као и рјешења која би евентуално могла бити примијењена у Црној Гори, а која би истовремено задовољавала принцип одрживости као примарну идеју којом се треба водити у процесу израде планова.

Такодје, представници ове компаније говорили су појединачно о областима рада у којима Халцроw има специјалисте: аеродроми и аеро транспорт; мостови; грађевине; бране, хидропотенцијали и иригација; економска и бизнис рјешења; заштита животне средине; заштита од пожара; заштита од поплава; геоматика; геотехника; здравље и безбједност; аутопутеви; поморство; тенологија материјала; нуклеарна технологија; енергија; приватно-јавно партнерство; жељезница; обновљиви извори енергије; планирање транспорта; тунели и подземни пролази; урбано и регионално планирање; менаџмент воде и развој водоводних система.

Халцкроw је компанија из Велике Британије која се бави планирањем, дизајном и менаџментом инфраструктуре широм свијета, а поред тога компанија налази интерес у пословима транспорта, водопривреде, поморства и некретнина. Једна од водећих консултантских компанија у Великој Британији још од 1868. године, а од 1890. баве се пословима у иностранству

Компанија има око 70 канцеларија широм свијета, од тога 30-ак у Великој Британији, а 40 у чтавом свијету, које руководе пословима у око 70 држава; 7,500 хиљада запослених и годишњи обрт 400 милиона £. Добитници су бројних награда за иновације, дизајн, просторни инжењеринг... Само у 2007. и 2008-ој години добили су награде у Сј. Америци, Канади (Онтарио и Торонто), области Јоркшир итд.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?