Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар економије Црне Горе Бранко Вујовић примио првог замјеника министра економије Украјине Максјуту Анатолија

Објављено: 16.06.2009. 23:05 Аутор: Насловна страна
Министар економије Црне Горе Бранко Вујовић, примио је данас првог замјеника министра економије Украјине Максјуту Анатолија.

На састанку је било ријечи о билатералним односима Црне Горе и Украјине, за које је обострано оцијењено да иако их обиљежава добра сарадња, има још доста простора и потребе за њено даље унапређење. У том контексту, наглашено је да треба размотрити формирање мјешовитих радних група, које би допринијеле даљем развоју сарадње у многим областима од заједничког интереса. Делегација Украјине је истакла значај организовања бизнис форума, који ће се одржати у септембру у Подгорици, током посјете премијера Украјине Црној Гори. Они су најавили учешће око 150 компанија и инвеститора из Украјине, што ће представљати добар корак ка јачању економске сарадње.

Кад је ријеч о мјерама које владе двију земаља предузимају на смањивању негативних ефеката глобалне економске кризе, министар Вујовић је представио свеукупну економску ситуацију у Црној Гори, акцентирајући тренд раста БДП у јеку те кризе, као и мјере које је Влада Црне Горе усвојила у претходном периоду у циљу подршке привреди.

У разговорима су размијењена мишљења и о преговорима Црне Горе и Украјине за чланство Црне Горе у СТО, што представљају једино питање које оптерећује односе двију земаља. Као видови сарадње, наведене су могућности улагања односно учешћа украјинских компанија у предстојећој приватизацији црногорских компанија, улагања у пројекте енергетике, изградње туристичких капацитета и инфраструктуре.

Први замјеник министра економије Украјине рекао је да разумије потребу Црне Горе за што бржим стицањем чланства у СТО, нагласивши да ће уложити напоре да се усагласе ставови који оптерећују међусобне односе и да ће одмах по повратку радити на изналажењу рјешења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?