Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар економије Бранко Вујовић састао се са амбасадором Републике Аустрије Флоријаном Раунигом

Објављено: 07.07.2009. 00:35 Аутор: Насловна страна
Министар Вујовић је истакао је значајан допринос аустријске Владе на Пројекту ХЕ Комарница, који је од великог значаја за Црну Гору. Договорено је да се сјутра одржи ново засиједање Заједничке Радне Групе формиране на основу Меморандума о разумијевању о технолошкој сарадњи у сектору енергетике и екологије, потписаног између Федералног Министарства за транспорт, иновације и технологију Републике Аустрије и Министарства за економски развој Црне Горе. На том састанку биће прегледана и усвојена коригована Предфизибилити Студија и договорене даље, непосредне активности на реализацији Пројекта.
Министар Вујовић и његови саговорници сагласилу се да након усвајања Предфизибилити Студије, слиједе двије главне активности. Прва се односи на истражне радове које ЕПЦГ планира да обави чим се ниво акумулације Пиве спусти на ниво који дозвољава да радови почну, а друга на активности Владе на изради Детаљног Просторног плана и Стратешке процјене утицаја на животну средину за тај Пројекат. Заједнички је изражена нада да ће се до краја године стећи услови да се темељно разговара о пројекту ХЕ Комарница, али и задовољство постојањем свих техничких претпоставки за његову реализацију.
Амбасадор Раунинг нагласио је досадашње активности и похвалио црногорску страну за озбиљност у приступању том, те исказао да спремност Владе Аустрије да настави са јачањем билатералне сарадње у области енергетике и подршке заинтересованим аустријским компанијама у области инфраструктуре које су спремне за инвестирање у Црној Гори.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?